۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۳
رنسانس بازار سرمایه در سال ۹۹

بازار سهام سال ۹۹ را با فراز و فرودهای عدیده ای به پایان رساند. مرداد ماه ۹۹ با شاخص ۲ میلیونی و مجموع سال ۹۹ با ورود نقدینگی ۱۳۰ هزار میلیارد تومانی سهامداران خُرد به بازار در تاریخ بازار سرمایه به عنوان یک اتفاق مثبت ثبت شد که از آن به عنوان رنسانس بازار سرمایه ایران یاد می شود.

بازار سهام سال ۹۹ را با فراز و فرودهای عدیده ای به پایان رساند. مرداد ماه ۹۹ با شاخص ۲ میلیونی و مجموع سال ۹۹ با ورود نقدینگی ۱۳۰ هزار میلیارد تومانی سهامداران خُرد به بازار در تاریخ بازار سرمایه به عنوان یک اتفاق مثبت ثبت شد که از آن به عنوان رنسانس بازار سرمایه ایران یاد می شود. اما همه چیز به خوبی پیش نرفت و بتدریج بازار سرمایه، روند منفی به خود گرفت. اگر چه کاهش انتظارات تورمی به دلیل ورود دموکراتها به کاخ سفید یکی از مهمترین دلایل افول بازار در نیمه دوم سال ۹۹ بود؛ اما آزادسازی سهام عدالت، فروش سهام توسط دولت و فروش گسترده اوراق بدهی باعث تشدید عرضه ها در بازار سهام شد و به تدریج اعتمادها را از بین برد. مجموع این اتفاقات باعث شد تا دست کم، دو سوم نقدینگی ورودی به بازار سهام در سال ۹۹ از آن خارج شود تا از همین سال به عنوان سیاه ترین سال تاریخ بازار سهام یاد شود.

به نظر می رسد به رغم تمام حمایتهایی که از بازار سهام صورت گرفته است اما در سال جدید نیز بازار سهام همچنان محتاطانه عمل کند. در حوزه سیاست داخلی، انتخابات ریاست جمهوری در پیش است که همیشه ریسک های خاص خودش را برای بازار سهام داشته است. در آن سو در حوزه سیاست خارجی همچنان موضوع برجام و مذاکرات به سرانجام خاصی نرسیده است. لذا ابهام نرخ ارز که به شدت به موضوع برجام گره خورده است همچنان پابرجا خواهد بود.

در سال جدید بیم آن می رود که با یک توافق حداقلی و آزادسازی منابع ارزی ایران، شاهد ارزپاشی دولت در اقتصاد باشیم تا دولت نرخ ارز را به طور مصنوعی کاهش دهد تا به نوعی نشان دهد که اقتصاد را با نرخ های کاهشی تحویل دولت بعد داده است. این مساله را به نوعی بارها در گفتار درمانی مسئولین نظام دیده ایم و حتی رئیس جمهور صحبت نرخ های ارزی ۱۵ هزار تومانی را نیز کرده است. از اثرات این اتفاقات و گفتارها بر بازار سهام و اقتصاد نمی توان چشم پوشی کرد اگرچه هیچکدام محقق نشد اما تاثیرگذار بوده و هست و از همه مهمتر همانطور که عنوان شد راه طول و درازی برای اعتمادسازی در بازار سهام در پیش است.

احسان خاتونی داریان
کارشناس تحلیل کارگزاری هدف حافظ

کد خبر 430766

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • نرخ شکنی در بازار بانکی از دلایل رخوت بازار سهام

    حقوقی‌ها در پی یافتن پول نقد

    نرخ شکنی در بازار بانکی از دلایل رخوت بازار سهام

    یک کارشناس بازار سرمایه دلیل در جا زدن بازار سهام در روزهای پایانی سال را عقب نشینی دولت برای کاهش نرخ سود بانکی عنوان کرد و افزود: باید به این اوضاع تلاش حقوقی‌ها برای یافتن پول نقد در بازار سهام را نیز افزود.

  • بازار ارز در انتظار تصمیم‌های بزرگ

    بازار ارز در انتظار تصمیم‌های بزرگ

    بازار ارز ایران در حالی سال ۱۳۹۹ را به پایان برد که امیدواری فعالان این بازار برای مشخص شدن تکلیف مسائل مهمی همچون برجام و FATF از سوی سیاستگذاران سیاسی به سرانجام نرسید و مسیر آینده این بازار همچنان در ابهام باقی ماند. به همین دلیل در آخرین هفته اسفند نیز بازار ارز شاهد تحول جدی نبود.

  • ضرورت ها، فرصت ها و تهدیدهای بازار ۱۴۰۰

    ضرورت ها، فرصت ها و تهدیدهای بازار ۱۴۰۰

    روند مثبتی از بورس در سال ۱۴۰۰ پیش بینی می شود. برای رونق بورس باید تقاضا را تقویت و عرضه را کنترل کرد، همچنین مبلغی که قرار بود صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بدهد باید برای دریافت آن پیگیری شود و به اشخاص حقیقی و حقوقی از سوی بانک ها تسهیلات داده شود. البته کاهش نرخ ارز، آزادسازی سهام عدالت و فروش سهام دولت به صورت خرده فروشی بدون درک شرایط بازار از تهدیدهای جدی بورس در سال آتی است.

  • بازگشت روزهای خوش

    تحولات پیش روی بازار سهام چگونه ارزیابی می‌شود

    بازگشت روزهای خوش

    مدت کوتاهی است که خبری از چالش‌های جدی برای بازار سرمایه نیست و بازار تب تند و داغ خود را پشت سر گذاشته و به روند طبیعی‌اش باز گشته است.

  • فصل مجامع و امیدواری سرمایه گذاران

    اختصاصی صدای بورس

    فصل مجامع و امیدواری سرمایه گذاران

    احسان خاتونی گفت: پایین بودن قیمت دلار می تواند صدمات زیادی را بر تولید داخلی وارد کند و باعث افزایش واردات شود و از طرفی باعث افزایش تقاضا برای خروج سرمایه خواهد بود.

  • نگاه ۵۰ بورسی به آینده سهام

    نگاه ۵۰ بورسی به آینده سهام

    بورس تهران از ابتدای سال‌جاری روند نسبتا ضعیفی را به نمایش گذاشته است. با این حال نتایج نظرسنجی از ۵۰ تحلیلگر بورسی نشان می‌دهد فقط ۸ درصد کارشناسان وضعیت سهام در سال ۹۷ را نزولی می‌دانند و عمدتا بازدهی بین ۲۰ تا ۳۰ درصدی را برای این بازار پیش‌بینی می‌کنند. به اعتقاد شرکت‌کنندگان، حرکت نرخ دلار در مسیر صحیح و بدون مداخله، حداقل بازدهی سال گذشته را برای صنایع کالایی بازار سهام تکرار خواهد کرد تا شاخص بورس باز هم از این ناحیه با رشد مواجه شود.

  • بورس در هاله‌ای از ابهام/ عواملی که تاثیرگذار بر بازار سرمایه هستند

    بورس در هاله‌ای از ابهام/ عواملی که تاثیرگذار بر بازار سرمایه هستند

    یک کارشناس بازار سرمایه گفت: انتخابات آمریکا، ابهام در بودجه و انتخابات ۱۴۰۰ موارد تأثیرگذار بر بازار سرمایه هستند بنابراین مشخص شدن سیاست بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، نهایی شدن‌ سرانجام بودجه ۱۴۰۰ و مشخص شدن رئیس جمهوری ایران مسیر بازار سرمایه رو مشخص خواهد کرد.

  • صندوق‌های بازنشستگی در حال فروش سهام

    در گفتگو با تحلیلگر بازار سرمایه عنوان شد:

    صندوق‌های بازنشستگی در حال فروش سهام

    تحلیلگر بازار سرمایه گفت: دولت ظرف هفته‌های آتی باید علاوه بر پرداخت حقوق دی، بهمن و اسفند کارمندان، عیدی و سنوات آنها را بپردازد همچنین صندوق‌های بازنشستگی در حال فروش سهام هستند.

  • پویایی هر چه بیشتر بازار سرمایه

    به واسطه ابزارهای جدید معاملاتی؛

    پویایی هر چه بیشتر بازار سرمایه

    مدیرعامل کارگزاری بانک توسعه صادرات گفت: با توجه به رونق بازار و حجم بالای نقدینگی شاهد آن هستیم که تمامی ابزارهای موجود، شکل عملیاتی بهتری به خود گرفته اند.

  • چرا گوش بازار سرمایه به اخبار مثبت بدهکار نیست؟

    چرا گوش بازار سرمایه به اخبار مثبت بدهکار نیست؟

    سوالی که این روزها سهامداران و فعالان بازار سرمایه به کرات از خودشان می‌پرسند این است؛ این بازار دیگر بازار می‌شود یا باید قید ماندن و دلخوش بودن به آن را به کلی زد؟به نظر می‌رسد بازار سرمایه پس از یک دوره صعود بی‌سابقه با گذشت بیش از شش ماه هنوز روی خوشی را ندیده و همچنان در منجلاب سقوط و ریزش دست‌و پا می‌زند.

  • تحلیل مدیرعامل "وبانک" از روزهای فعلی بازار سهام

    تحلیل مدیرعامل "وبانک" از روزهای فعلی بازار سهام

    خداداد غریب پور مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی بازار این روزها را این طور تحلیل کرد و گفت: با توجه به این که شرکت های صادرات محور شامل صنایع فلزی و پترو پالایشی ها که ۵٠ درصد از بازار را شامل می شوند با تعمیق بازار ثانویه ارز منتفع می شوند، طبیعی بود که شاهد رشد قابل توجه بازار باشیم و این روند کاملا عادی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =